Més de 1200 persones segueixen la Nit de Santa Llúcia a Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment de l'entrega dels premis

Moment de l'entrega dels premis

Més de 1200 persones han participat a la Nit de Santa Llúcia, la festa més important de les lletres catalanes, que enguany s'ha celebrat a Sant Cugat dins dels actes del Mil·lenari. Durant l'acte, el president d'Òmnium Cultural i el president de la Generalitat han reclamat reforçar la identitat catalana des de la societat civil per fer front a les ofensives que des d'alguns sectors s'està fent a la llengua i cultura catalana.

La Nit de Santa Llúcia ha comptat amb l'assistència dels Consellers de Cultura i d'Universitats, entre altres personalitats del món cultural, associatiu i social del país. L'alcalde Lluís Recoder ha destacat la importància que suposa per la ciutat aquesta celebració:

Lluís Recoder

Per Sant Cugat aquesta celebració és tan important que ha anat precedida de tota una setmana d'activitats culturals


Jordi Porta, en la primera Nit de les lletres catalanes que ha viscut com a president d'Òmnium Cultural, ha subratllat els objectius d'aquesta entitat en defensa de la llengua i cultura catalana, davant nous reptes com la globalització o la immigració. Porta ha destacat la Nit de Santa Llúcia com un esforç positiu per defensar la unitat de la llengua. Segons Porta, això és especialment important davant el sectarisme polític:

Jordi Porta

El sectarisme polític no podrà negar la unitat de la llengua


Per la seva part, el president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha reclamat la necessitat de continuar lluitant, tant des de la societat civil com des del govern polític, per reforçar la identitat catalana. Segons Pujol, aquest objectiu ja no és una resistència, sinó que necessita vertebrar-se amb una corrent principal de creences i valors compartits:

Jordi Pujol

El que abans era una resistència, ara s'ha de convertir en un projecte, uns objectius col·lectius


La festa de les lletres catalanes també ha comptat amb l'assistència del president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, i d'Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.