Set santcugatencs omplen les parades de llibres per Sant Jordi


Temes relacionats

Un nou llibre de Víctor Alexandre descriu Catalunya a través de vint immigrants (26/mar/08)

Marta Pessarrodona presenta una antologia de poemes dels darrers quaranta anys ( 6/mar/08)

Àngel Comas porta al paper la seva admiració per Coppola ( 9/gen/08)

Olaya presenta els seus articles en forma de llibre i en companyia d'amics i familiars ( 3/des/07)

Una exposició i un llibre tanquen els actes de celebració del 125è aniversari de 'La Lira' (15/nov/07)


  • Comparteix:

Marta Pessarrodona, Arcadi Oliveras, Víctor Alexandre i Àngel Comas són alguns dels autors santcugatencs que estaran presents a les paradetes de llibres de Sant Jordi. El cinema, l'actualitat i l'educació són alguns dels temes que proposen els escriptors de casa nostra per la diada d'enguany.

L'escriptor Martí Olaya porta 'L'observatori', un recull de 177 articles que ha escrit al setmanari 'Diari de Sant Cugat' durant quatre anys. Els articles d'Olaya són un reflex de la vida de Sant Cugat. L'escriptor descriu així la ciutat.

Martí Olaya

Es tracta d' un regal permanent.


Marta Pessarrodona estarà present amb un altre recull, en el seu cas de poesia amb el seu 'Poemes 1969-2007'. Pessarrodona s'ha mostrat contenta d'aquest recull de gairebé 40 anys de trajectòria.

Marta Pessarrodona

He preferit publicar aquesta antologia perquè penso que hi ha nous lectors que potser voldran llegir el que he fet fins ara.


La immigració i la integració a Catalunya són l'eix central de 'Nosaltres, els catalans' la proposta de Víctor Alexandre que repeteix a les parades per Sant Jordi que l'any passat va ocupar amb 'TV3 a traïció'. En aquesta ocasió recull 20 entrevistes a diferents personatges nascuts fora de Catalunya.

Alexandre explica què uneix aquests entrevistats.

Víctor Alexandre

Viuen aquí, parlen la llengua d'aquí, se senten catalans i defensen els interessos nacionals de Catalunya amb molta més convicció que molts catalans.


Un altre dels que repeteix és el crític de cinema Àngel Comas que repassa l'obra del director Francis Ford Coppola en el seu nou llibre 'Coppola'.

Comas ha destacat el caràcter innovador i arriscat del director.

Àngel Comas

Admiro Francis Ford Coppola perquè és capaç de vèncer totes les dificultats amb tenacitat i renéixer sense perdre les seves il·lusions.


També repetirà a les parades d'enguany Arcadi Oliveres amb 'Militarisme a Espanya', on fa un repàs de la implicació de l'Estat espanyol en els conflictes armats.

Un tema diferent és el que centra la proposta de Ramon Canals que a 'Marta Mata, amiga per sempre' fa un repàs de la vida de la sociòloga, morta fa dos anys, des de l'amistat i no en la seva faceta de política i educadora.

Les propostes santcugatenques per la diada d'enguany es completen amb la Coral la Lira i el llibre commemoratiu de la seva història 'Societat Coral La Lira - 125 aniversari'.

Autors com Sam Abrams, Enric Larreula i Baltassar Porcel són alguns dels autors que també aporten els seus llibres al Sant Jordi d'enguany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.