El Centre de Restauració de Béns Mobles es traslladarà a Valldoreix en 15 dies


  • Comparteix:

Les dependències del Centre de Restauració de Béns Mobles es troben ara al pis superior del Claustre del Monestir

Les dependències del Centre de Restauració de Béns Mobles es troben ara al pis superior del Claustre del Monestir

El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, situat actualment al segon pis del Monestir, començarà el seu trasllat a la seva nova seu a Valldoreix la primera quinzena de gener. Així ho ha anunciat el director general de Patrimoni Cultural, Marc Mayer, que ha afegit que el centre començarà a estar operatiu en un mes.

El trasllat començarà passat festes, de manera que en un mes el centre pugui començar a operar a la nova seu de Valldoreix. Aquest anunci l'ha fet el director general de Patrimoni Cultural, Marc Mayer, durant la inauguració de l'exposició 'Catalunya Restaura' que exposa una trentena de peces restuardes en aquest centre:

Marc mayer

Tenim la intenció de fer el trasllat passat festes, i creiem que en un termini d'un mes estarà operatiu. Serà el més modern d'Europa.


El Palau Moja de Barcelona acull fins al proper 26 de gener aquesta mostra que conté peces restaurades que van del segle dos abans de crist fins al segle divuit.

Del total d'obres exposades, destaquen el Retaule del Sant Esperit, del segle catorze, obra del mestre Pere Serra, i que pertany a l'església de Sant Llorenç de Morunys, i el Retaule de la Mare de Déu, amb pintura sobre fusta que va realitzar al segle quinze el Mestre de Cabacés.

La mostra 'Catalunya Restaura' també inclou el Crist del castell d'Ulldecona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.