Ferrater segueix present 36 anys més tard


Temes relacionats

El jurat declara desert el Premi de Poesia Sant Cugat (24/abr/08)


  • Comparteix:

Els amics de Gabriel Ferrater han seguit honorant la seva memòria aquest diumenge en el 36è aniversari de la seva mort. Carmen Rojo, Pep Codó, Paco Soler, Xavier Fornells,Till Moreno i Jordi Van Campen han recordat el poeta santcugatenc i altres amics ja desapareguts al cementiri municipal de la ciutat.

L'exmestressa del Mesón, Carmen Rojo, ha explicat que es tracta d'una cita que es fa des de la mort de Gabriel Ferrater fa 36 anys.

Carmen Rojo

Cada any venim a veure les tombes, llegim poemes i recordem el passat.


Durant el petit acte de record s'ha llegit un carta privada de Jaime Gil de Biedma adreçada a Carmen Rojo i que parlava sobre Gabriel Ferrater.

Paco Soler ha reivindicat la vàlua de Ferrater i els altres de la seva colla també morts com Carlos Deu, Carles Birbe, Xavi Agraz, Miquel Bea i Ramon Barnils, sovint amagada per la seva vida poc convencional.

Paco Soler

Són gent de molta sensibilitat però que el seu tipus de vida ha fet que no tinguin el reconeixement social que mereixen.


Enguany fa 40 anys de la publicació de 'Les dones i els dies', que aplega els tres reculls de poemes del poeta establert a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.