La galeria Arts Artis ret homenatge a la trajectòria del pintor Joaquim Terruella


  • Comparteix:

La galeria Arts Artis ret homenatge a la trajectòria del pintor Joaquim Terruella amb una àmplia exposició. Amb aquesta mostra, la sala del carrer Gorina ha fet una acurada selecció de l'obra de l'artista, que va rebre una gran influència del seu oncle, el també pintor Segundo Matilla.

L'obra de Terruella s'inscriu dins la corrent de l'il·luminisme, cosa que ja es podia comprovar en la primera exposició de l'artista, l'any 1916. La seva trajectòria va iniciar-se a la desapareguda Galeria Goya de Barcelona, per continuar a la Sala Madrilenya de Arte Moderno i a la Sala Parés, on va cotitzar-se com un dels paisatgistes catalans més destacats.

Els quadres de Terruella, els trobem ara a la sala Arts Artis de Sant Cugat. En aquest espai, es poden veure, fins el 5 de gener, paisatges rurals i urbans, marines i curses de braus. Les seves pintures mostren una predilecció per Llançà, on Terruella va passar els estius amb el seu oncle, el pintor Segundo Matilla. La influència de Matilla es deixa notar en les creacions de Torruella, sobretot en la forma de plasmar l'oli sobre tela.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.