L'ANC incrementa la seva documentació sobre la clandestinitat durant el franquisme amb els arxius del PSUC


  • Comparteix:

El fons documental del PSUC cedit a l'Arxiu Nacional de Catalunya permetrà als investigadors disposar d'un nou fins d'estudi històric. La donació conté informació relacionada no només amb l'històric partit sinó també amb tots els aspectes de lluita contra el franquisme després de la Guerra Civil fins l'any 1977.

El PSUC ha cedit a l'Arxiu Nacional un total 15.000 papers, que ara ja formen part del catàleg que repassa la història del partit des de la Guerra Civil fins a l'arribada de la democràcia. La documentació presentada afecta totes aquelles entitats que van lluitar contra el franquisme com els sindicats i moltes institucions culturals.

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, ha destacat la importància de valorar l'arxiu en el seu conjunt:

Josep Maria Sans Travé

En un fons com aquest tots els documents són importants


Després de la seva legalització, el PSUC va realitzar diverses campanyes per recollir material relacionat amb el partit. Un dels papers més destacats d'aquest material és el que marca normes d'organització del partit datades de 1937.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.