Escura comparteix la necessitat de renovar el jurat del premi Gabriel Ferrater


Temes relacionats

Sam Abrams critica el funcionament del premi de poesia Gabriel Ferrater (26/mai/08)


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, afirma que l'Ajuntament també ha detectat la necessitat de renovar el jurat del premi de poesia Gabriel Ferrater que va quedar desert en la darrera edició. Escura respon així a les crítiques del poeta Sam Abrams sobre el futur del premi i sobre el fet que quatre dels cinc membres del jurat estiguin estretament vinculats a l'editorial Edicions 62, que publica l'obra premiada.

Xavier Escura considera el poeta una figura d'absoluta credibilitat i comparteix la necessitat d'anar renovant els membres del jurat.

Xavier Escura

Recullo el suggeriment de Sam Abrams perquè coincideix amb la nostra intenció d'anar renovant el jurat.


Escura considera difícil tenir un jurat que no estigui adscrit a cap editorial. Segons el tinent d'alcalde de Cultura els poetes i escriptors del país estan gairebé tots vinculats a un dels dos grups editorials més importants com són Edicions 62 o Planeta.

Xavier Escura

En un país com el nostre la cultura està molt polaritzada i d'alguna manera tothom està relacionat amb un dels grans grups editorials.


Escura ha dit que hi ha molts especialistes sobre Ferrater al país i afirma que cal aprofitar-ho per futures edicions. El tinent d'alcalde de Cultura considera vàlid el suggeriment de Sam Abrams sobre incorporar figures com Marta Pessarrodona i Pere Ballart, entre d'altres, i diu que això s'ha d'anar debatent amb tranquil·litat sense tancar la porta a ningú.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.