La Flama del Canigó dels països catalans ha encès les fogueres de la ciutat


Temes relacionats

La Flama del Canigó torna a la ciutat per encendre les fogueres de Sant Joan (23/jun/08)

Les puntaires de la Unió es preparen per l'arribada de la Flama del Canigó (20/jun/08)

La Comissió de la Flama del Canigó recull llenya per la flama ( 2/jun/08)


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha encès aquest dilluns al vespre les fogueres de la revetlla de Sant Joan. Més d'un centenar de persones han assistit a l'encesa, la lectura del manifest de la Flama i a l'espectacle dels Diables. D'aquesta manera, la Comissió de la Flama del Canigó d'Òmnium Cultural ha volgut recordar un any més que Sant Joan és la festa nacional dels Països Catalans.

La Flama, que es guarda durant tot l'any al Castellet de Perpinyà, ha pujat la matinada del 23 de juny al cim del Canigó i s'ha renovat amb la llenya que diversos municipis dels Països Catalans, entre ells Sant Cugat, han aportat.

A les set de la tarda la Flama ha trepitjat la ciutat i s'ha passejat per diversos carrers fins arribar a la plaça d'Octavià, on els Diables han ofert el tradicional espectacle de Sant Joan. Abans d'encendre la foguera de Sant Joan, s'ha fet la lectura del manifest de la Flama.

Després de tres anys, el responsable de la comissió de la Flama del Canigó, Joan Contijoch, considera que l'activitat està consolidada, però demana la participació de més entitats.

Joan Contijoch

Esperem que estigui consolidada. Esperem que cada any hi hagi més entitats que hi vulguin col·laborar.



Els Bastoners, el Grup Mediterrània i els Castellers han amenitzat la celebració que ha comptat amb coca, vi i xocolata. Les responsables dels Bastoners de la Unió santcugatenca i del Grup Mediterrània, expliquen els motius de la seva col·laboració.

Bastoners i Grupe Mediterrània

Nosaltres hi hem col·laborat sempre, venim a fer una actuació d'una mostra de 20 minuts. / La flama és tradicional i ballem danses tradicionals catalanes.


Una cantada de diverses corals de la ciutat ha servit per cloure l'acte, que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda a la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.