'El Maniquí' de Rodoreda, proposta d'avui del cicle de Lectures a la Fresca


  • Comparteix:

Lectures a la Fresca presenta aquest dijous 'El Maniquí' de Mercè Rodoreda a la plaça de Magí Bartralot. Aquesta edició del cicle commemora el centenari del naixement de l'autora.

'El Maniquí' és una obra dividida en dos actes, que compta amb la presència de vuit protagonistes i un novè que és un maniquí. D'entre els protagonistes es troben tres indigents, tres drapaires i un geperut. En el primer acte el maniquí és un objecte de bellesa extrema mentre que en el segon és considerat com una cosa banal i repudiada. Aquest contrast, segons els crítics, dóna un enginy especial a l'obra.

Aquest treball teatral de l'escriptora barcelonina s'allunya del to melodramàtic de comèdies com 'La senyora Florentina i el seu amor Homer' que va ser la lectura que es va proposar dijous passat.

La directora de Lectures a la Fresca, Dolors Vilarasau, explica per què s'han escollit per aquesta edició només obres de teatre.

Dolors Vilarasau

En les diverses commemoracions que s'estan fent, les grans oblidades són les obres de teatre de la dramaturga.



Per aquesta lectura es compta amb la col·laboració del coreògraf Toni Gómez i de Jaume Pla, un dels actors que la va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.