Avui arriben a Sant Cugat les set caixes de documents de Salamanca pendents de retorn


  • Comparteix:

En total seran set capses de documents les que arribaran demà

En total seran set capses de documents les que arribaran demà

Les set caixes de documents que van quedar a Salamanca en el primer enviament de 'papers' a la Generalitat de Catalunya arriben aquesta tarda a Sant Cugat. El retard en la seva devolució ha estat, segons el Ministeri de Cultura espanyol, perquè hi havia 'dubtes' sobre la propietat de part dels documents. Paral·lelament, aquest dimecres s'ha aprovat l'inici del procés de digitalització dels textos que han de ser restituïts.

Ja fa dos anys del primer enviament de documents del Centre Documental de Memòria Històrica de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya. En aquesta primera remesa però, es van deixar d'enviar set capses amb documentació diversa ja que, segons va al·legar el Ministeri de Cultura, es dubtava dels propietaris dels documents.

La Comissió Mixta però, va acordar en la seva primera reunió que es fes efectiu aquest mes la devolució dels documents restants i tal com ha informat el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Cugat.cat, els 'papers' arribaran aquest divendres.

Aquesta arribada coincideix amb l'aprovació de la digitalització dels 'papers' que han de ser restituïts que es farà a Madrid amb finançament de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.