Participació santcugatenca a les recuperades 'Converses literàries a Formentor'


  • Comparteix:

Els escriptors residents a Sant Cugat Marta Pessarrodona i Baltasar Porcel participen avui a les 'Converses literàries de Formentor'. Aquesta cita reuneix a l'Hotel Formentor, a la població mallorquina de Pollença, una vintena d'escriptors, crítics i editors per reviure l'activitat literària de l'illa de fa mig segle.

Porcel farà la conferència 'Vivències vivides d'aquell Formentor'. Pessarrodona, per la seva banda, moderarà la taula rodona 'Mallorca i els Formentor'. També està previst que aquest dimecres els editors participants 'reinventin' els Premis Formentor, creats en les primeres cites literàries.

Aquestes converses les va iniciar Camilo José Cela fa 49 anys. Ara es vol recuperar l'esperit d'aquell moment i tornar a convocar els Premis Internacionals de Formentor de literatura. Algunes de les personalitats que estan assistint, com Josep Maria Castellet, ja van ser presents a les 'Converses poètiques' de 1959.

La idea de la represa de les converses va ser de l'escriptor mexicà Carlos Fuentes, que després de comunicar-ho al president del Govern balear, Francesc Antich, ha donat els seus fruit. També hi col·labora el govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.