Pessarrodona i Abrams col·laboraran amb la fundació CatDem per refundar el catalanisme


  • Comparteix:

L'escriptora santcugatenca Marta Pessarrodona i el crític i escriptor Sam Abrams formen part del comitè de cultura de la Fundació CatDem, vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que discutirà entorn els valors de la cultura catalana. Els intel·lectuals es reuniran un cop al mes i intentaran definir les '100 idees força' que haurien de refundar el catalanisme.

La incorporació d'un total de 170 intel·lectuals a la Casa Gran del Catalanisme, que impulsa la fundació CatDem, és el primer pas de la proposta transversal que va anunciar Artur Mas al novembre per intentar donar forma als reptes que té Catalunya. Els col·laboradors es dividiran en set equips de treball que escriuran 100 idees que haurien de convertir-se en la base del catalanisme.

Marta Pessarrodona encapçala el comitè que discutirà sobre cultura. L'escoltem.

Marta Pessarrodona

He triat 10 persones i se'ns acudiran diverses accions. És feina i molta responsabilitat.




El crític i escriptor Sam Abrams assegura que no té por que li posin l'etiqueta de CDC ja que els intel·lectuals treballaran amb total llibertat.

Sam Abrams

Qui porta la fundació és Agustí Colomines que no és convergent. Hi ha gent de totes les tendències.




Entre les personalitats que col·laboraran amb el projecte hi ha el sociòleg Salvador Cardús, l'historiador Enric Ucelay-Da Cal i l'exdirector del Museu d'Història de Catalunya Jaume Sobrequés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.