ERC organitza una excursió per Valldoreix a càrrec de Juan José Cortés


  • Comparteix:

L'ermita de Sant Cebrià, un dels punts clau de la visita

L'ermita de Sant Cebrià, un dels punts clau de la visita

ERC organitza aquest diumenge una caminada per Valldoreix a càrrec de l'historiador Juan José Cortés. La visita començarà a les deu del matí a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Valldoreix. L'excursió servirà als assistents per conèixer millor la identitat del seu territori a través del patrimoni actual i de la seva història. La visita es realitzarà amb cotxes particulars i els assistents s'han d'inscriure a la seu d'ERC.

La visita, a càrrec de l'historiador valldoreixenc Juan José Cortés, repassarà els elements patrimonials més emblemàtics i significatius per a Valldoreix. Els assistents passaran per la masia de Can Monmany, les runes de l'antic Castell de Canals i per la parròquia de Sant Cebrià. Aquesta última, explica Cortés, ha estat un element importantíssim en la formació de la identitat del territori.

L'historiador Juan José Cortés ha explicat a Cugat.cat quin és l'objectiu de la visita


Juan José Cortés

L'objectiu és facilitar, a través del patrimoni actual, el coneixement necessari per entendre el que a Valldoreix no sorgeix fa 50 anys per una decisió política, sinó que sorgeix per una identitat que mai la gent de Valldoreix ha volgut perdre


Cortés ha destacat la importància que la gent s'apropi a conèixer el per què de l'existència i de la identitat de Valldoreix. A més, explica Cortés, 'Valldoreix té unes arrels històriques que, al llarg dels segles, han estat ben diferenciades de les de Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.