El periodista Mario Reyes rep el Premi Ramon Barnils per la seva investigació sobre el nazisme a València


Temes relacionats

La setena edició del Premi Ramon Barnils es queda sense guanyador (29/oct/07)


  • Comparteix:

Els guardonats dels Premis Octubre

Els guardonats dels Premis Octubre

El periodista Mario Reyes s'ha endut aquest cap de setmana el Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació de la 37a edició dels Premis Octubre . El guardó, que recorda la figura professional del periodista santcugatenc, ha distingit l'obra 'La València de Hitler', un treball sobre el suport valencià a les idees nazis.

L'obra guardonada, 'La València de Hitler', pretén cridar l'atenció sobre un període de temps controvertit on el nazisme va concitar l'adhesió de milers de persones fins al punt de convocar manifestacions a favor de l'Alemanya de Hitler i en contra de Gran Bretanya. L'autor ha destacat aspectes com la presència de la Gestapo a València i el discurs nazi infiltrat en els espais d'oci dels valencians a través de pel·lícules, obres teatrals, música o els diaris de capçalera. Un fets sobre els quals, segons Reyes, s'ha imposat un silenci absolut.

El guanyador de la vuitena edició del Ramon Barnils de periodisme d'investigació, Mario Reyes, remarca l'amnèsia que de vegades té la societat actual.

Mario Reyes

Moltes vegades vivim en una societat que té una mica d'amnèsia. No hauríem d'estar gaire orgullossos d'alguns períodes de la nostra història.


El Premi Ramon Barnils s'inclou dins dels Premis Octubre, convocats per l'Editorial 3 i 4 i el setmanari 'El Temps'. El certamen també ha distingit el poeta Josep Lluís Roig amb el Vicent Andrés de Poesia, el filòsof Antoni Defez amb el Joan Fuster d'assaig, el periodista Xavier Aliaga amb l'Andròmina de narrativa i el cineasta Samuel Sebastián amb l'Octubre de teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.