Només una desena d'assistents a les 'Noves tendències' de l'Àrtic 2008


Temes relacionats

'Four' de Thomas Noon Dance reuneix 50 persones a la Unió en la primera cita de l'Àrtic 2008 (28/nov/08)


  • Comparteix:

Només deu persones han presenciat aquest dissabte 'Noves tendències' al teatre la Unió. Aquesta proposta consta d'un conjunt de tres espectacles de teatre alternatiu que s'emmarquen dins el Festival Àrtic 2008. Olga Álvarez dirigeix la Taimada, Montse Roig, 'How to get drunk with magic', i 'Homeless' és una obra de Mercedes Boronat escenificada per Montse Roig.

'How to get drunk with magic', i per un canvi d'última hora, ha encetat la tarda de teatre alternatiu. L'actriu, Montse Roig, ha transmès la seva energia física i mental conectant amb les parets, el públic i l'aire. D'aquesta manera, ha trobat el seu motor i ha posat en marxa el del públic per unir-los i viure el que ella en diu 'alguna cosa'. Al final de l'espectacle ha donat una sorpresa al públic i els ha regalat ampolles de cava.

Montse Roig explica l'objectiu de la seva obra.

Montse Roig

Es tracta d'un solo que parteix del 'desig' d'engegar el meu motor i el del públic. Vull que tothom s'activi i entri en aquest estat.



La Taimada és un projecte de dansa i vídeo d'Olga Álvarez que fuig de les característiques narratives teatrals i per tant, no segueix cap guió argumental. Tot i així, el personatge d'Álvarez sí que es deixa la pell dalt de l'escenari i ofereix una mirada al públic inspirada en l'obra pictòrica d'Egon Schiele. El traç. el volum, la mirada, el ser desvergonyit i alhora traïcionat per la mirada dels altres és el que vol transmetre Álvarez. Ho ha dit l'actriu a Cugat.cat.


Olga Álvarez

La pintura d'Egon Schiele em va traspassar. Aquest personatge femení, descarnat, que jutja maleït però que té molta humanitat és el que vull transmetre.


'Homeless' ha tancat la mostra amb una dolça provocació que metaforitza sobre el fet 'd'estar 'fora de lloc '. 'Homeless' s'escenifica amb una dona lliure d'horaris i obligacions socials que no té pors i dorm sempre sota les estrelles, es renta a les fonts i parla del que vol, com com i amb qui vol. Ho explica la directora de l'obra, Mercedes Boronat.

Mercedes Boronat

No vull transmetre res, vull explicar-me a mi el procés de trobar-me en el moviment i que el públic ho vegi.



Les activitats de l'Àrtic 2008 organitzades pel matí s'han ajornat a causa de la pluja. El grup de dansa santcugatenc Mediterrània i l'esbart del País Basc han actuat a la tarda a la Plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.