Un cicle de conferències parlarà dels paper cultural dels monestirs medievals


  • Comparteix:

Logotip de la UNESCO

Logotip de la UNESCO

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acollirà al gener un cicle de conferències sobre la transmissió cultural que van fer els monestirs medievals. Els organitzadors de les xerrades són Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, que comptaran amb la col·laboració d'Òmnium Cultural Sant Cugat.

Durant tres dijous de gener, 15, 22 i 29, diferents personatges de l'àmbit cultural català exposaran els seus coneixements sobre el desenvolupament de la cultura als monestirs durant l'Edat Mitjana. També es parlarà de la figura del monjo Gerbert d'Orlach, considerat 'ambaixador de la cultura andalusina a Europa'.

El president dimissionari d'Amics de la Unesco, Fèlix Mestres, explica el perquè de la temàtica d'aquest cicle.

Fèlix Mestres

Hi ha una part que ens influeix directament ja que a Sant Cugat fa uns anys es va celebrar el mil·lenari de Gerbert d'Orlach. Per tant és una cosa que ens agafa molt de prop.


Mestres preveu que l'assistència sigui al voltant de 200 persones en cadascuna de les xerrades. Les sessions començaran a dos quarts de vuit del vespre i són obertes al públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.