Najat El Hachmi explica la seva obra a la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

'Jo encara m'estic buscant'. Ho ha dit l'escriptora catalana d'origen marroquí, Najat El Hachmi, darrer premi Ramon Llull amb la novel·la 'L'últim patriarca'. L'autora ha explicat en una xerrada oberta a la Biblioteca del Mil·lenari detalls de la seva vida i com s'han reflectit en la seva obra. El Hachmi també ha explicitat que aquest llibre no és, 'fil per randa', la seva vida, sinó que conté elements autobiogràfics, amb ficció i algunes pinzellades d'experiències de gent propera a El Hachmi.

L'escriptora establerta ara a Granollers ha explicat que és ara quan comença què l'ha portat a escriure.


Najat El Hachmi

Jo crec que encara m'estic buscant però començo a entendre que aquesta crisi identitària és el que m'ha portat a escriure.



'L'últim patriarca' descriu la vida d'un immigrant marroquí en una capital de comarca, distanciat de la seva família durant anys fins que pot portar els seus al país d'acollida. La novel·la narra llavors el conflicte que s'estableix entre aquest immigrant, convertit en un pare autoritari i el personatge de la seva filla adolescent, que en pateix la doble moral mentre intenta trobar el seu lloc al món.

Najat El Hachmi va néixer al Marroc i es va traslladar a viure la plana de Vic als vuit anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.