La Universitat de la Pau prepara la seva disetena edició


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau està preparant el programa de la disetena edició, sota el lema 'Poder i Violència'. Aquest any, la universitat es planteja el repte de convertir-se, realment, en un fòrum internacional, i actualment s'estudia demanar la col·laboració dels Programes de la UNESCO.

El programa provisional de la UIP proposa abordar el debat sobre el Poder i la Violència des de tres grans àmbits: la sociologia, la política i l'economia. La Universitat dedicarà un dia de debat a cadascuna d'aquestes àrees, i a més hi haurà dues jornades centrades en la dimensió europea, i a l'aspecte político-econòmic, parant especial atenció a la crisi argentina.

El president del Patronat de la UIP, Arcadi Oliveres, creu que la segona etapa d'aquesta Universitat s'ha començat a consolidar, i ara toca recuperar el caràcter internacional dels primers anys:

Arcadi Oliveres

Ara ens falta reiterar la tercera paraula de la Universitat, que és la pau


De cara a la propera edició, la UIP ha arribat a un acord amb la Universitat Autònoma per convalidar els seus cursos com a crèdits de lliure elecció. A més, el premi Nobel de la Pau i un dels principals impulsors d'aquesta Universitat, Adolfo Pérez Esquivel, ha suggerit als organitzadors que la UIP formi part dels Programes de la UNESCO. Arcadi Oliveres creu que aquest objectiu es podria assolir, probablement, el 2004:

Arcadi Oliveres

No crec que això sigui possible per aquest 2003, però sí per l'any vinent


Per la seva part, l'alcalde Lluís Recoder ha garantit el suport institucional a la UIP i s'ha ofert com a mitjancer amb l'Ajuntament de Barcelona perquè l'edició de l'any que vé pugui formar part dels actes del Fòrum de les Cultures 2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.