Josep Pla, els catalans a Cuba i el jazz, plats forts del nou trimestre de l'Aula d'Extensió


  • Comparteix:

Una conferència de l'escriptor Baltasar Porcel sobre Josep Pla donarà el tret de sortida, aquest dijous, al tercer trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària. El curs 2006-2007 es clourà al juny, amb un concert de jazz a càrrec de La Locomotora Negra al Teatre-Auditori.

L'escriptor resident a Valldoreix Baltasar Porcel pronunciarà dijous la primera conferència del nou trimestre, titulada 'Anar i venir amb Josep Pla'. El president de l'Aula d'Extensió Universitària, Antoni Monerris, assegura que l'autor mallorquí és el més idoni per parlar de la figura de Pla, ja que porta més de 40 anys estudiant-lo.

Antoni Monerris

Als anys 60 ja escrivia sobre Pla. Va fer un viatge al mas Llofriu per entrevistar-lo.


El llegat català a Cuba, la comunicació personal, la solidaritat, les energies alternatives i la música al cinema són alguns dels temes que també s'abordaran aquest trimestre. Les conferències, dirigides a la gent de més de 55 anys, tindran lloc al Teatre la Unió i l'Arxiu Nacional de Catalunya, com ja és habitual.

La cloenda del curs 2006-2007 es farà al juny al Teatre-Auditori. La primera orquestra de jazz de Catalunya, La Locomotora Negra, oferirà un concert obert al públic general, a un preu de 8 euros. Abans, però, el fundador de l'orquestra, Ricard Gili, pronunciarà una conferència sobre la història d'aquest gènere musical.

Antoni Monerris destaca el particular perfil intel·lectual de Ricard Gili.

Antoni Monerris

És un arquitecte que fa música. És el creador d'una orquestra tan important com la Locomotora Negra.


L'Aula d'Extensió Universitària té actualment uns 500 socis. L'objectiu de l'entitat és que la ciutat habiliti una sala de mig format -que podria ser el Teatre de la Unió, després d'una remodelació integral- per créixer fins als 1.000 associats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.