Abu-Sharar: 'La pau al Pròxim Orient només s'aconseguirà aplicant les resolucions de l'ONU'


  • Comparteix:

L'escriptor, traductor d'àrab i professor de la UAB Hesham Abu-Sharar descarta que hi hagi solucions immediates al conflicte entre palestins i israelians, però aposta perquè s'apliquin totes les resolucions de les Nacions Unides com l'única via per aconseguir la pau. Ho ha dit aquest dimarts en una conferència dirigida als alumnes de primer i segon d'ESO de l'escola Thau.

'Israel i Palestina. El camí cap a la pau i la convivència' és el títol del cicle de conferències organitzades per l'escola Thau en motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Aquest dimarts l'escriptor àrab Hesham Abu-Sharar ha donat una classe d'història als alumnes d'entre 12 i 14 anys, on ha exposat les causes i les reivindicacions del poble palestí. En declaracions a Cugat.cat, Abu-Sharar ha destacat la importància d'aquestes xerrades.

Hesham Abu-Sharar

És important perquè els alumnes coneguin la realitat del conflicte. Nosaltres, els palestins, només podem transmetre la nostra opinió a través d'aquestes conferències.



Abu-Sharar afirma que és realista i que creu que la pau només s'aconseguirà si s'apliquen totes les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU. Tot i que no veu que hi hagi una solució immediata, Abu-Sharar ha exposat dues possibles sortides del conflicte.

Hesham Abu-Sharar

La primera, un Estat palestí als territoris ocupats convivint amb els israelians. O bé un estat binacional amb els mateixos drets.





L'objectiu d'aquestes conferènceis és fer arribar als estudiants una visió contrastada del conflicte arabo-israelià. Dijous tindrà lloc la segona xerrada, a càrrec del periodista i escriptor Vicenç Villatoro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.