El santcugatenc Carles Casajuana, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull


  • Comparteix:

Casajuana rebent el premi de mans del cap del govern d'Andorra

Casajuana rebent el premi de mans del cap del govern d'Andorra

L'escriptor santcugatenc Carles Casajuana, ambaixador de l'Estat espanyol al Regne Unit, s'ha endut el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull dotat amb 90.000 euros. La novel·la guanyadora, 'L'últim home que parlava català', narra la història d'un escriptor que resisteix un mòbing immobiliari mentre intenta acabar una obra sobre l'últim parlant en llengua catalana.

El premi més ben dotat de les lletres catalanes ha caigut aquest any en mans santcugatenques. Carles Casajuana ha guanyat el Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes amb una metàfora sobre la mort de la llengua catalana que intenta fer reflexionar sobre el bilingüisme i la identitat catalana. Un professor dels Estats Units que estudia la degradació de la llengua pren com a testimoni un rellotger, el Bernat, que és l'últim catalanoparlant.

Casajuana ha explicat que és una novel·la sobre el valor de la literatura catalana.

Carles Casajuana

És una novel·la sobre el valor de la literatura, sobre el bilingüisme i sobre la llengua i la cultura de Catalunya.


Casajuana ha rebut el guardó atorgat per l'Editorial Planeta aquest dijous a la nit durant un sopar de gala a Andorra la Vella davant de 400 persones. El jurat ha triat l'obra de l'escriptor santcugatenc d'entre 67 novel·les presentades.

Així de satisfet s'ha mostrat l'escriptor després de rebre el guardó.

Carles Casajuana

L'he rebut amb molt alegria. És una gran satisfacció estar en la llista dels autors premiats amb aquest premi. És una gran ajuda per la difusió de la meva obra.


Carles Casajuana va néixer a Sant Cugat el 1954 i ha escrit obres com 'Tap d'escopeta', 'Bondage', 'La puresa del porc', 'Punt de fuga', 'Diumenge de temptació' i 'Kuala Lumpur', entre d'altres. És embaixador de l'Estat espanyol al Regne Unit des de l'agost del 2008, tot i que també ha dut a terme aquest mateix càrrec a Malàisia, Vietnam i Brunei.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.