Borja de Riquer repassa l'actuació dels partits polítics catalans durant el franquisme


  • Comparteix:

L'historiador santcugatenc Borja de Riquer destaca la gran pluralitat del catalanisme polític durant la transició. De Riquer ha relatat com van afrontar el partits polítics catalans el període franquista en una xerrada al Museu de Sant Cugat.

Borja de Riquer ha destacat les diferències de criteri entre entre els grups polítics de l'interior del país i els de l'exili. Mentre que aquests últims apostaven per un retorn a la legalitat republicana, els que es van quedar van apostar cada vegada més per començar de nou i reconstruir el país.

De Riquer ha contraposat la gran pluralitat del catalanisme durant la transició amb el panorama polític espanyol de l'època.

Borja de Riquer

Una de les característiques de l'activisme polític dels darrers anys del franquisme és la seva pluralitat de caire catalanista.


La xerrada ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Museu de Sant Cugat i ha comptat amb la presència d'una trentena de persones. La conferència forma part del cicle sobre la història de Catalunya del segle XX que organitzen conjuntament Òmnium Cultural i el Museu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.