20.000 obres, activitats i participació d'escriptors en la festa de les lletres catalanes


  • Comparteix:

Ja ha començat a instal·lar-se una carpa de la Setmana a la plaça d'Octavià

Ja ha començat a instal·lar-se una carpa de la Setmana a la plaça d'Octavià

La Setmana del Llibre en Català dividirà els seus 1.200 metres quadrats d'exposició en tres grans espais temàtics: Narrativa, No Ficció i Infantil-Juvenil. En aquestes zones, s'hi podran consultar més de 20.000 títols i una àmplia selecció de novetats. Personalitats literàries com Sam Abrams, Julià de Jodar, Baltasar Porcel, Carme Riera i Màrius Serra, entre altres autors, participaran en la trobada, que s'estarà a Sant Cugat del 6 al 15 de març.

Els tres espais temàtics es repartiran entre el passeig dels Plàtans i les places d'Octavià i del Rei. A la zona Narrativa, hi haurà una selecció de llibres d'aquest gènere i s'hi organitzaran debats, taules rodones, conferències i signatures de llibres. En aquestes activitats, hi participaran autors com Joan Daniel Beszonofoff, Isabel Clara-Simó i Pasqual Maragall, entre altres.

La representació de Sant Cugat estarà protagonitzada per autors com Víctor Alexandre, Marta Pessarodona, Sam Abrams i Baltasar Porcel. El president de la comissió organitzadora de la Setmana, Albert Pèlach, destaca l'alt índex d'autors de la ciutat i del Vallès. Són declaracions a Cugat.cat.

Albert Pèlach

Hi ha un alt nombre d'autors de Sant Cugat i del Vallès que s'han ofert per participar en la Setmana.


L'espai Infantil-Juvenil, a part d'oferir obres per a aquest segment de la població, serà escenari de tallers i espectacles de pallassos, màgia, titelles i humor. Per la seva banda, l'àrea de No Ficció acollirà una àmplia exposició d'aquest gènere que inclourà obres d'assaig, història, gastronomia, etcètera.

La Setmana del Llibre també acollirà un dictat de català perquè tothom que vulgui posi a prova el seu nivell lingüístic. Aquesta iniciativa tindrà lloc simultàniament a cinc poblacions més de Catalunya i les Illes Balears.

La lectura pública de la trobada es dedica aquesta edició a 'Les aventures extraordinàries d'en Massagran' de Josep Maria Folch i Torres, un dels llibres més coneguts de la literatura infantil.

Es tracta d'una programació d'una cinquantena de propostes literàries i culturals que ompliran els tres grans espais temàtics de la trobada. En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat l'àmplia oferta literària que sempre ha estat present a la ciutat.

Lluís Recoder

Sant Cugat és una ciutat on habitualment hi ha conferències, presentacions de llibres, hores de contes, premis literaris... També tenim una base de dades d'autors, que són més d'un centenar.


La inauguració de la Setmana tindrà lloc el divendres 6 de març al migdia en un acte amb presència del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde, Lluís Recoder. En aquest acte, que tindrà lloc al claustre del Monestir, s'oferirà l'espectacle 'Poesia i Llibertat'. Aquest muntatge es repetirà en la clausura de la Setmana, el diumenge 15 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.