Un cicle de conferències analitza el conflicte araboisraelià


  • Comparteix:

El logo de la UNESCO

El logo de la UNESCO

Avui comença un cicle de conferències per acostar els santcugatencs al conflicte araboisraelià. Les xerrades, organitzades per Òmnium Cultural i Amics de la Unesco de Valldoreix i Sant Cugat, tindran com a escenari l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Totes elles comptaran amb especialistes en la matèria per abordar l'enfrontament.

La xerrada que donarà el tret de sortida al cicle serà aquest dijous i tractarà el xoc de fonamentalismes del Pròxim Orient. Aquest acte comptarà amb el professor d'Estudis Àrabs de la Universitat de Barcelona, Miquel Forcada.

La iniciativa seguirà dijous de la setmana vinet amb la visita de l'escriptor Alfred Bosch, que explicarà com el judaisme ha estat una font inesgotable de la narrativa al llarg de la història.

El dia 19 els assistents podran conèixer de més a prop els xuetes, els jueus conversos al cristianisme, de la mà de l'escriptor Baltasar Porcel.

La xerrada que tancarà aquest cicle tractarà l'evolució del conflicte entre Israel i Palestina des de la vessant literària. Per abordar aquest tema, el cicle comptarà amb la visita de la professora d'Estudis Hebreus de la Universitat de Barcelona, Ana Maria Bejarano.

El president d'Amics de la Unesco de Valldoreix i Sant Cugat, Rafael Recolons, explica la intenció del cicle.

Rafael Recolons

La intenció és definir bé la temàtica, se senten moltes coses tan a favor com en contra i ens agradaria veure quin és el conflicte, les seves solucions i aprofundir en el tema.


Recolons també ha comentat els trets positius que poden aportar els conferenciants.

Rafael Recolons

La literatura narrada per un coneixedor de la matèria, sempe és interessant perquè en el fons està donant una versió dels fets que estan succeint.







Les quatre conferències seran a dos quarts de vuit de la tarda i l'entrada és lliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.