Tot a punt perquè Sant Cugat aculli la Setmana del Llibre en Català


  • Comparteix:

Una de les carpes de la Setmana del Llibre en Català està just davant el Monestir

Una de les carpes de la Setmana del Llibre en Català està just davant el Monestir

Tot a punt perquè avui al migdia comenci la 27a edició de la Setmana del Llibre en Català que enguany i per primera vegada arriba a la nostra ciutat. Aquest esdeveniment literari dividirà els seus 1.200 metres quadrats d'exposició en tres grans espais temàtics: Narrativa, No Ficció i Infantil-Juvenil. En aquestes zones, s'hi podran consultar més de 20.000 títols i una àmplia selecció de novetats.

Personalitats literàries com Julià de Jodar, Baltasar Porcel, Carme Riera i Màrius Serra, entre altres autors, participaran en la trobada, que s'estarà a Sant Cugat des d'aquest divendres i fins diumenge de la setmana vinent.

Els tres espais temàtics es repartiran entre el passeig dels Plàtans i les places d'Octavià i del Rei. A la zona Narrativa, hi haurà una selecció de llibres d'aquest gènere i s'hi organitzaran debats, taules rodones, conferències i signatures de llibres. En aquestes activitats, hi participaran autors com Joan Daniel Beszonofoff, Isabel Clara-Simó i l'expresident Pasqual Maragall, entre altres.

L'espai Infantil-Juvenil, a part d'oferir obres per a aquest segment de la població, serà escenari de tallers i espectacles de pallassos, màgia, titelles i humor. Per la seva banda, l'àrea de No Ficció acollirà una àmplia exposició d'aquest gènere que inclourà obres d'assaig, història, gastronomia, etcètera.

El president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre, Albert Pèlach, ha explicat a Cugat.cat que ja està tot a punt.

Albert Pèlach

La Setmana és un esforç de molts mesos. Ja està tot a punt. La gent que vingui es trobarà llibreters que l'atenen i gent molt professional que els hi donaran servei.


La representació de Sant Cugat estarà protagonitzada per autors com Víctor Alexandre, Marta Pessarodona, Sam Abrams i Baltasar Porcel. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat l'àmplia oferta literària que sempre ha estat present a la ciutat.

Lluís Recoder

Sant Cugat és una ciutat on habitualment hi ha conferències, presentacions de llibres, hores de contes, premis literaris... També tenim una base de dades d'autors, que són més d'un centenar.


La inauguració de la Setmana tindrà lloc aquest divendres al migdia en un acte amb presència del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde, Lluís Recoder. En aquest acte, que tindrà lloc al claustre del Monestir, s'oferirà l'espectacle 'Poesia i Llibertat'. Aquest muntatge es repetirà en la clausura de la Setmana, el diumenge de la setmana vinent.

Els Mossos d'Esquadra han preparat un dispositiu especial per garantir la seguretat ciutadana durant els 10 dies de celebració de la Setmana del Llibre en Català, tenint en compte l'acumulació de visitants que es preveu a l'entorn de la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.