El Museu de Sant Cugat tindrà tres sales soterrades per a exposicions temporals


  • Comparteix:

El projecte d'ampliació del Museu de Sant Cugat preveu guanyar més de 2.000 metres quadrats i construir tres sales per a exposicions temporals. Els nous espais estaran situats en una zona del subsòl de la part nord-est del claustre del Monestir. D'aquesta manera es vol millorar la capacitat operativa i expositiva del museu.

El nou projecte bàsic per ampliar el Museu de la ciutat s'ha posat finalment sobre la taula, després de prop de tres anys de tràmits. La Direcció General de Patrimoni de la Generalitat i el departament de Cultura van donar llum verda l'any passat al projecte, que dotarà al museu de 2.430 metres quadrats més de superfície construïda, que es tradueixen en 2.100 metres quadrats de superfície útil.

Aquests nous espais estaran soterrats a l'ala de llevant, sota els Jardins del Monestir, i arribaran fins a l'avinguda Francesc Macià. El projecte preveu la creació d'un espai de càrrega i descàrrega de material per a exposicions, una sala de taller i una sala polivalent, a part de tres noves sales d'exposicions.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Ángels Solé, explica en què consistiran els tres espais per a exposicions.

Àngels Solé

Amb les tres sales guanyem metres expositius per fer exposicions temporals.


El projecte conservarà íntegrament el monument històric i l'espai urbà que l'envolta. Ho explica Joan Albert Adell, autor del Pla Director del Monestir.

Joan Albert Adell

Quan l'ajuntament va decidir tirar endavant el projecte hi va haver una condició: que no es toqués l'espai urbà.


El projecte té un cost aproximat d'uns quatre milions i mig d'euros. El pressupost anirà a càrrec de l'Ajuntament, d'altres administracions públiques i d'empreses particulars. Tot i així, encara s'estan buscant col·laboradors econòmics i fins que no s'aconsegueixi el finançament necessari no es dibuixarà el pla executiu del projecte. Des del consistori es pretén que l'actuació es pugui desenvolupar durant el proper mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.