El Museu de la Ciutat funcionarà parcialment a l'abril amb l'obertura d'un espai sobre el Monestir romànic


  • Comparteix:

El primer espai que s'obrirà del Museu de la Ciutat ocuparà les dependències del Claustre superior del Monestir

El primer espai que s'obrirà del Museu de la Ciutat ocuparà les dependències del Claustre superior del Monestir

La primera planta del Claustre del Monestir, on a l'abril es preveu obrir la primera fase del futur Museu de la Ciutat, explicarà l'evolució del Monestir romànic de Sant Cugat a través de maquetes a escala i també d'un audiovisual que prosseguirà la vida d'un monjo monàstic de l'època. El museu, que tindrà diverses seus repartides entre la Casa Aymat, el Celler Cooperatiu i Sant Adjutori, fa un pas molt important endavant amb l'alliberament que el Centre de Restauració de Béns Mobles ha fet d'aquest espai.

El visitant podrà conèixer a través de diversos elements figuratius quin procés segueix la construcció d'un Monestir romànic i alhora, mitjançant un audiovisual, endinsar-se en els secrets de la vida monàstica de finals del segle 12. La realització d'aquesta primera fase del Museu, que hauria d'estar enllestida a l'abril, és possible gràcies al conveni signat per l'Ajuntament i la Generalitat pel trasllat a Valldoreix del Centre de Béns Mobles. Lluís Recoder ha avançat a aquesta emissora algun dels atractius d'aquesta primera part del Museu:

Lluís Recoder

S'explicarà tota l'evolució de l'època romànica del Monestir i desprès hi haurà un audiovisual que ens explicarà la vida al Monestir a finals del segle XII


El futur Museu de la Ciutat estarà repartit entre el Monestir, el Celler Cooperatiu, la vil·la romana de Can Cabassa i el forn de Sant Adjutori. Les obres d'aquestes altres seus segueixen avançant paral·lelament a la inauguració que es farà d'aquesta primera fase.

D'altra banda, Recoder també ha comentat en quin procés es troba el Pla Director del Monestir. De moment les excavacions fetes al claustre han permès recuperar 12 pilars de tipus gòtic que serviran per la construcció del futur Auditori del Monestir. Lluís Recoder ha fet especial èmfasi en la voluntat que a la ciutat la recuperació del Monestir no li costés ni un euro:

Lluís Recoder

Jo em vaig proposar que la rehabilitació del Monestir no havia de costar diners a la ciutat


De moment el finançament aconseguit, 300 milions de pessetes dels 1.200 que costa el projecte, han permès rehabilitar la Plaça de l'Om, la Torre Oest i Principal, i la façana de la Casa Abacial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.