Arrenca a Sant Cugat la 27a Setmana del Llibre en Català


  • Comparteix:

La inauguració s'ha fet aquest divendres al Claustre

La inauguració s'ha fet aquest divendres al Claustre

La Setmana del Llibre en Català ja ha donat el tret de sortida a la seva 27a edició, que per primera vegada ha sortit del bressol de Barcelona per arribar fins a Sant Cugat. El Claustre del Monestir ha acollit aquest divendres al migdia l'acte d'inauguració davant més de 200 persones, amb la presència del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i de l'alcalde, Lluís Recoder. Durant 10 dies, la nostra ciutat serà el nucli de la literatura catalana.

El president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre, Albert Pèlach, ha explicat que les expectatives d'aquesta edició són molt bones i ha afegit que l'organització aposta per la nostra ciutat. Durant el discurs inaugural, Pèlach ha agraït a tots a qui han aportat el seu gra de sorra, fins i tot a aquells que, com el Gremi de Llibreters, s'han retirat a última hora de l'organització de l'esdeveniment.

Albert Pèlach

Vull agrair als meus companys de l'organització i també a aquells que s'han retirat a última hora i als de Barcelona que al final ens han deixat per falta de visió.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha animat tots els catalans a participar a les activitats programades per la Setmana. Segons Recoder és l'ocasió perfecta per conèixer Sant Cugat i participar d'aquesta iniciativa literària.

Durant la inauguració, Recoder ha fet al·lusió a la polèmica de l'arribada d'aquest esdeveniment a la nostra ciutat i el trencament de les negociacions amb Barcelona. Segons Recoder, més enllà de Collserola també hi ha vida intel·ligent.

Lluís Recoder

Les ciutats mitjanes hem de reivindicar el nostre paper. Per això Sant Cugat o qualsevol altre ciutat pot organitzar aquest esdeveniment. Més enllà de Collserola hi ha vida intel·ligent.


L'acte d'inauguració també ha comptat amb presència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que ha dit que Catalunya es una de les primeres nacions globals del món.

Joan Manuel Tresserras

Catalunya és en vies d'esdevenir un centre editorial de caràcter global. Serem rellevants en moltes llengües. Volem ser una de les primeres nacions globals del món.


Durant l'acte d'inauguració, que ha tingut lloc al claustre del Monestir, s'ha ofert l'espectacle 'Poesia i Llibertat'. Aquest muntatge es repetirà en la clausura de la Setmana, el diumenge de la setmana vinent.

La Setmana del Llibre en Català dividirà els seus 1.200 metres quadrats d'exposició en tres grans espais temàtics: Narrativa, No Ficció i Infantil-Juvenil. Els tres espais temàtics es repartiran entre el passeig dels Plàtans i les places d'Octavià i del Rei. A la zona Narrativa, hi haurà una selecció de llibres d'aquest gènere i s'hi organitzaran debats, taules rodones, conferències i signatures de llibres. L'espai Infantil-Juvenil, a part d'oferir obres per a aquest segment de la població, serà escenari de tallers i espectacles de pallassos, màgia, titelles i humor. Per la seva banda, l'àrea de No Ficció acollirà una àmplia exposició d'aquest gènere que inclourà obres d'assaig, història, gastronomia, etcètera.

Personalitats literàries com Julià de Jodar, Baltasar Porcel, Carme Riera i Màrius Serra, entre altres autors, participaran en la trobada, que s'estarà a Sant Cugat fins diumenge de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.