Recoder: 'A Barcelona han de saber que més enllà de Collserola hi ha vida intel·ligent'


Temes relacionats

Tresserras: 'La Setmana del Llibre consolida Sant Cugat en el seu lideratge cultural' ( 6/mar/09)


  • Comparteix:

L'alcalde ha reivindicat el paper de les ciutats mitjanes en la vertebració cultural del país. En el seu discurs d'inauguració de la Setmana del Llibre, Lluís Recoder ha subratllat la vitalitat cultural de Sant Cugat i ha demanat als barcelonins que entenguin que 'més enllà de Collserola hi ha vida intel·ligent'.

L'alcalde ha respost així les veus crítiques que, des d'alguns sectors, han lamentat que l'esdeveniment hagi abandonat per primera vegada la capital. Segons Recoder, a Sant Cugat la cultura és un element clau de la identitat local i per això la ciutat acull amb orgull la Setmana del Llibre. L'alcalde ha dirigit aquest missatge a les elits culturals barcelonines.

Lluís Recoder

Més enllà de Collserola hi ha vida intel·ligent. Ho ha de saber la gent de Barcelona: no passa res que una fira marxi de Barcelona, és bo pel país.


A més, l'alcalde ha reivindicat el paper cultural de les ciutats mitjanes i ha posat com a exemple esdeveniments importants que no es fan a Barcelona, com la Fira de Tàrrega, el festival Temporada Alta de Girona i el Mercat de Música Viva de Vic.

Lluís Recoder

Barcelona és de tots els catalans, però Catalunya no és només Barcelona, per sort.


Per subratllar la vitalitat cultural de la nostra ciutat, Lluís Recoder ha destacat iniciatives com el Festival de Poesia i el premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater, a més de la programació del Teatre-Auditori. També ha recordat alguns escriptors de primer nivell que viuen a Sant Cugat, i ha citat Baltasar Porcel, Marta Pessarrodona, Sam Abrams, Víctor Alexandre i Carles Casajoana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.