'Les Xandrines' estrenen l'adaptació teatral de 'Les cunyades' a Mira-sol


  • Comparteix:

Presentació de 'Les cunyades'

Presentació de 'Les cunyades'

Una catorzena d'actrius santcugatenques, sota la direcció de Dolors Vilarasau, portaran a finals de març a la Casa de Cultura de Mira-sol l'obra 'Les cunyades' del quebequès Michael Tramblay. És la història d'unes dones de barriada que es reuneixen a casa d'una d'elles per enganxar un milió de cupons amb què ha estat agraciada la protagonista. L'obra és una reivindicació d'un determinat tipus de dones poc exposades a la llum pública però que també van fer la seva revolució durant el darrer terç del segle passat.

La directora de l'obra, Dolors Vilarasau, ha destacat la particularitat de treballar amb aquestes actrius, conegudes com a 'xandrines', una companyia exclusivament femenina i ha destacat l'al·legoria de situar l'obra la nit de la mort de Franco, el 20 de novembre de 1975.

Dolors Vilarasau

L'obra és també és un homenatge a la generació de les mares de les 'xandrines' que entre fogó i fogó van fer la seva revolució.




Maria Vancells, una de les actrius del repartiment, ha reivindicat el dret de les dones a 'passar-s'ho bé' i fer 'coses juntes'.

Maria Vancells

El missatge és que les dones a més de treballar i ser mares també tenim dret a divertir-nos.


L'obra es podrà veure el dissabte 28 de març a les deu de la nit i el diumenge 29 a dos quarts de set de la tarda. Davant l'èxit en la venda de les entrades, s'ha decidit fer una representació prèvia a l'estrena el divendres 27 a dos quarts de deu del vespre. El preu de les entrades és de sis euros.

La presentació de l'obra ha anat acompanyada d'una tertúlia amb les actrius del grup 'Les Xandrines' al voltant de 'la revolució tranquil·la de les dones' en motiu del Dia Internacional de la Dona d'aquest diumenge 8 de març.



  • Comparteix:

COMENTARIS

quina pasada es la millor obra de teatre que he vist en tota la vida xandrines sou unes cracks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nona. Enviat el 4/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.