La Casa de Cultura acull avui un documental sobre la matança d'Iquique, a Xile


  • Comparteix:

Escola Santa María, a Iquique (Xile)

Escola Santa María, a Iquique (Xile)

La matança de 3.500 treballadors a la ciutat xilena d'Iquique, l'any 1907, arriba avui a Sant Cugat de la mà del documental 'Santa María de Iquique, cien años después' del director Juan Pablo Minguillón. La cinta es projectarà a les vuit del vespre a la Casa de Cultura, en un acte que precedirà l'actuació del grup xilè Quilapayún al Teatre-Auditori, dissabte de la setmana vinent.

A 'La Cantata de Santa María de Iquique', els Quilapayún -grup de referència de la 'nova cançó' xilena dels anys 70 del segle passat- recorden la matança del 21 de desembre del 1907 en una escola de la ciutat xilena d'Iquique. Hi van morir 3.500 treballadors que reivindicaven el respecte als seus drets fonamentals. El compositor Luis Advis va crear la peça l'any 1969 i, des d'aleshores, els considerats pares de la cançó llatinoamericana la van convertir en un himne generacional.

Els santcugatencs tenen una doble oportunitat de recordar, o de conèixer per primera vegada, la història de la matança d'Iquique. La Casa de Cultura acull aquesta tarda, a les 8, la projecció d'un documental de Juan Pablo Minguillón que, a partir de la cançó dels Quilapayún, recorda els fets històrics. Dissabte de la setmana que ve, el Teatre-Auditori serà l'escenari del concert de Quilapayún, on la formació xilena cantarà les cançons que els van fer coneguts -com 'La muralla', 'Te recuerdo, Amanda' i 'Duerme negrito', a més de noves composicions. L'actuació s'emmarca dins el Festival Barnasants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.