El Museu de la Ciutat pretén consolidar Sant Cugat com a destinació de turisme cultural


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder va fer una visita la Museu i desprès va oferir una roda de premsa

L'alcalde Recoder va fer una visita la Museu i desprès va oferir una roda de premsa

D'aquí a un mes i mig s'inaugurarà la primera fase del Museu de la Ciutat, que neix amb l'objectiu de consolidar Sant Cugat com una destinació de turisme cultural de primer ordre. El Museu de la Ciutat englobarà els elements patrimonials més importants, com el Celler Cooperatiu, la vila romànica de Can Cabassa o la Casa Aymat.

L'element més emblemàtic d'aquest museu serà el Monestir, però no l'únic: el Museu de la Ciutat vol integrar els principals elements d'interès històric en un únic projecte. Per això, diferents punts de la ciutat, com l'antiga fàbrica de tapissos o el forn ibèric de Sant Adjutori també formaran part del Museu. L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que des de fa temps s'està treballant en cadascun d'aquests elements:

Lluís Recoder

Hi ha tota una sèrie d'elements que aniran entrant en escena que situaran Sant Cugat com a destinació cultural de primer ordre


L'exposició permanent del Monestir tocarà quatre àmbits ben diversos: com l'etapa de la romanització de Sant Cugat, o el paper del Monestir en el feudalisme, amb un important poder polític i econòmic dins de Catalunya. A la primera fase, s'hi podrà veure un recorregut per l'evolució arqueològica del Monestir, i un muntatge audiovisual permetrà conèixer la vida quotidiana dels monjos benedictins, a través del relat de l'autor del Costumari de Sant Cugat. Així ho explica la comissària del Museu, Àngels Solé:

Àngels Solé

Els visitants podran conèixer com vivien els monjos en el segle XIII


La creació del Museu, un cop el Centre de Restauració de Bens Mobles ha canviat de seu, permetrà recuperar per la ciutat tot el Claustre del Monestir, amb molts elements que, des de fa molts anys, no es podien conèixer. Gràcies al Pla Director del Monestir també s'han recuperat molts espais, i d'aquí a un any es comptarà amb una nova sala de conferències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.