Alfred Bosch explica les raons de l'atracció dels escriptors pel judaisme


  • Comparteix:

L'historiador i periodista Alfred Bosch ha explicat la que trajectòria vital dels jueus sempre ha estat atractiva perquè fins la creació de l'estat d'Israel han tingut el 'ganxo' dels perdedors. En la xerrada 'El judaisme, font inesgotable de la narrativa' que ha ofert aquest dijous al vespre a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Bosch ha destacat que els catalans poden sentir-se identificats amb el poble jueu perquè ha estat també un poble de 'grans pèrdues'.

Alfred Bosch retrata a 'L'Atles furtiu' el món jueu dels Països Catalans del segle XIV, i ha explicat que una de les coses que el va portar a escriure'l és que els catalans també, quan han pogut, han 'espremut' altres pobles.

Alfred Bosch

Era una història que tenia molt magnetisme perquè tot i ser els catalans un poble de grans pèrdues, també hem espremut altres comunitats.


L'escriptor barceloní ha explicat que els jueus, fins la creació de l'estat d'Israel han tingut sempre el 'ganxo' dels perdedors. L'holocaust, ha dit Bosch, ha fet que la gent els senti propers com a persones.

Alfred Bosch

Els fets de l'holocaust fan dels jueus un poble universal, potser representen el drama més gran que ha viscut la humanitat.



La xerrada ha tingut lloc a l'ANC dins del cicle 'El món jueu i palestí' d'Amics de la Unesco Valldoreix- Sant Cugat i Òmnium Cultural. Una cinquantena de persones han assistit a la conferència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.