Víctor Alexandre: 'Tots els autors catalans haurien d'estar compromesos amb el país'


  • Comparteix:

L'escriptor Víctor Alexandre considera que 'les persones que es mouen en el terreny intel·lectual no han de fer els ulls grossos quan hi ha coses en el seu país que no estan normalitzades'. Alexandre creu que cal exigir compromís als autors catalans 'per enfortir l'autoestima de la gent'. L'escriptor santcugatenc ho ha explicat aquest dijous en una conferència a la Setmana del Llibre en català.

En la xerrada anomenada 'Alliberar, també, l'escriptura', Alexandre ha assegurat que manté un compromís amb Catalunya perquè encara hi ha problemes a resoldre. Segons, l'escriptor, aquesta és la raó d'alternar llibres de ficció amb altres d'assaig polític. Són declaracions a Cugat.cat.

Víctor Alexandre

Si no tingués un compromís polític amb Catalunya, em dedicaria només a escriure novel·la. Però com això no està ressolt, alterno ficció amb assaig polític.


Alexandre considera que hi ha pocs escriptors compromesos amb Catalunya. L'autor santcugatenc ha explicat que, quan un escriptor vol viure bé, oblida el compromís polític per escriure al servei de qui mana.

Víctor Alexandre

Si un escriptor vol viure bé, pot prescindir del compromís polític i ser complaent amb el poder. Però llavors es converteix en un escriptor en plantilla que escriu al servei de qui mana.








Una setantena de persones ha assistit a la conferència d'Alexandre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.