La tradició i les noves tècniques en la manipulació de titelles apropen 'Els tres porquets' al públic infantil


  • Comparteix:

La tradicional tècnica de la titella de guant català es combina amb noves tècniques per apropar els més petits una tradició que compta amb més de dos segles. L'espectacle, una versió actualitzada del conte popular 'Els tres porquets', ha buscat la participació del públic més jove aquest diumenge al matí al Teatre la Unió.

La companyia Sebastià Vergés, que arrossega una tradició de cent anys, recupera la tradicional tècnica de la titella de guant català. En aquesta versió actualitzada del conte popular, s'ha buscat un final pedagògic on el llop i els tres porquets troben un camí per reconciliar-se. L'espectacle ha introduït altres canvis i situacions còmiques per buscar la sorpresa de l'espectador. Abans de començar l'actuació el seu autor, Sebastià Vergés, ha fet una petita explicació al públic per tal d'introduir-los al món de les titelles. La companyia, fa una aposta perquè continui aquesta tradició genuïna a Catalunya.

El director de la companyia explica quin és el secret perquè una tradició tan antiga continui funcionant.

Sebastià Verges

La manipulació tradicional de la tècnica de guant català és difícil d'aprendre però un cop s'ha assolit les titelles tenen més presència humana.


Tot i que aquesta tècnica s'utilitza des de finals del segle XVIII, l'escenografia i els materials de les titelles reflexen aquesta aposta per la renovació.

Sebastià Vergés, explica quin són els canvis que introdueix a les seves actuacions.

Sebastià Verges

Nosaltres fem el titella tradicional català que té la manipulació en els cinc dits de la mà però introduim altres canvis. Ara les titelles estan fetes amb fibra de vidre.






Unes 300 persones han pogut gaudir d'un espectacle que ha destacat per la barreja entre la tradició i les noves tècniques titellaires.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.