Un audiovisual recull les experiències viscudes per diferents ciutadans al voltant del Monestir


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha presentat, dins dels actes de l'Any del Mil·lenari, 'Records de la teva vida a l'entorn del Monestir', un documental que mostra la vessant més humana del monument. En aquest audiovisual es recullen les experiències de ciutadans d'entre 72 i 92 anys relacionades amb el monument.

El projecte es va posar en marxa el maig de l'any passat i el seu objectiu era fomentar la participació de la gent gran de Sant Cugat en les activitats de l'Any del Mil·lenari. Després d'una sèrie de conferències als casals d'avis de la ciutat, l'historiador Domènech Miquel va entrevistar persones d'entre 72 i 92 anys perquè expliquessin els records que tenien relacionats amb el monestir. El resultat d'aquest procés és un documental de 25 minuts en el qual, nou avis i àvies comparteixen les seves experiències. Segons Domènech Miquel, es tracta d'aportacions de gran valor.

Domènech Miquel

Es tracta d'una història humana explicada a travès dels protagonistes


Domènech Miquel ha comptat amb la col·laboració de Joan Berlanga que s'ha encarregat de la dramatúrgia del vídeo, i de Jordi Andreu qui ha dut a terme la realització gràfica. La magnitud de material que han recopilat ha estat tanta que ha donat pas a un segon projecte videogràfic centrat en la formació dels districtes i en la vida dels santcugatencs durant la primera meitat del segle XX. Segons l'alcalde Lluís Recoder, iniciatives com aquestes col·laboren a reforçar la identitat de la ciutat.

Lluís Recoder

En un temps on les coses canvien tan ràpid ens cal falcar tot allò que fa referència a la nostra identitat


El vídeo es va presentar divendres a la carpa del Monestir dels Infants juntament amb el dossier on es recullen les entrevistes realitzades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.