Quilapayún arriba a Sant Cugat amb la seva música reivindicativa


  • Comparteix:

El grup xilè Quilapayún interpretarà aquest dissabte a Sant Cugat la cèlebre 'Cantata de Santa María de Iquique', que recorda els centenars de treballadors que el 1907 van ser assassinats mentre reivindicaven millores laborals i socials. La cantata, considerada tot un clàssic de la cançó popular i revolucionària mundial, es podrà sentir al Teatre-Auditori a partir de les deu de la nit.

Quilapayún és una de les formacions més emblemàtiques de l'anomenada Nova Cançó Xilena, i porta dècades viatjant pel món fent conèixer o recordar el seu ampli repertori de cançó de protesta.

Aquest dissabte arriben a Sant Cugat per representar la seva peça més coneguda, la 'Cantata de Santa María de Iquique'. Composta el 1969, recorda els fets ocorreguts fa més de cent anys a l'escola de Santa María de la localitat xilena d'Iquique, quan centenars de treballadors que reivindicaven el reconeixement dels seus drets fonamentals van ser morts per l'exèrcit.

Escoltem un dels representants de Quilapayún, Hernán Gómez.

Hernán Gómez

La vaga va acabar amb una massacre i va tenir conseqüències socials enormes a Xile. Va ser silenciada per la història oficial.


El concert s'emmarca dins el festival Barnasants. El seu director, Pere Camps, ha destacat la diversitat d'elements que fan interessant la cantata.

Pere Camps

La proposta de Quilapayún és polièdrica per l'excel·lent proposta artística que és, per d'on surt i pel que representa.






El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, considera que Sant Cugat té molt bona relació amb el festival Barnasants, i que serà una actuació molt especial.

Pep Tugues

Serà un espectacle molt atractiu i únic. Serà emocionant poder escoltar la 'Cantata de Santa María de Iquique'.


A part de la cantata, el grup també oferirà cançons del seu últim disc, titulat 'Siempre'. El concert començarà a les deu de la nit i el preu de l'entrada és de 36 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.