Més de 600 persones participaran en la interpretació de les Cantates del Mil·lenari


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha ampliat els dies d'interpretacions de les Cantates de l'Any del Mil·lenari, a causa del gran interès que han despertat entre la població. Més de 600 persones interpretaran, dissabte, diumenge i dilluns al Teatre-auditori, les tres obres que s'han composat amb motiu de l'Any del Mil·lenari.

A partir d'una iniciativa de la Comissió d'Arts Musicals, l'Ajuntament va encarregar a tres compositors de renom l'elaboració d'unes cantates que recollissin els mil anys de la conecssió de la butlla papal al Monestir. L'encàrrec s'ha traduït en una actuació d'envergadura que pujarà a l'escenari les 600 persones que integren els cors, corals i orquestres de la ciutat.

La regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha comentat que, segurament, les Cantates de l'Any del Mil·lenari tindran continuïtat a la ciutat. Del que està convençuda és que les peces formaran part del patrimoni cultural de Sant Cugat:

Àngels Ponsa

Aquestes cantates han de perdurar perquè formen part del patrimoni de la ciutat


El compositor Salvador Brotons és el responsable de la peça 'Història d'un Mil·leni'. Un recull de poemes convertits en música que fan un repàs de la història del Monestir, des de la col·locació de la primera pedra fins el dia d'avui. Brotons ha felicitat el consistori per confiar la confecció de les cantates a músics actuals:

Salvador Brotons

És molt bo que l'Ajuntament hagi apostat per músic nous en aquesta iniciativa


El repertori es completa amb 'Mil·lenàrium' i 'Castell Còsmic'. Aquesta última és obra de Joan Josep Gutiérrez, una cantata infantil que exalta valors històrics, cívics ecològics. Pel que fa a 'Mil.lenàrium', el compositor Joan Albert Amargós presenta un espai fantasiós on es donen la mà melodies èpiques i populars. Amargós ha explicat que el resultat de les composicions no podia ser més encertat:

Joan Albert Amargós

Hi ha obres de tres quarts d'hora que desprès costa molt tornar a muntar


La cloenda del concert arribarà amb la interpretació del Pagal·li Joan, a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. Les Cantates de l'Any del Mil·lenari s'interpretaran al Teatre-auditori dissabte i diumenge a les 7 de la tarda, mentre que la representació de dilluns es farà a les 9 del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.