Sant Cugat oblida la crisi per Sant Jordi i surt al carrer massivament


Temes relacionats

Participació d'entitats i partits locals a la diada de Sant Jordi (24/abr/09)

Sant Jordi arriba a Sant Cugat amb activitats per a totes les edats (23/abr/09)

Autors santcugatencs presenten els seus llibres a Cugat.cat (24/abr/09)

Llibres d'autors santcugatencs, a les paradetes de Sant Jordi (23/abr/09)

Gerard Minuesa, guanyador del concurs de microrelats de Cugat.cat (24/abr/09)

El Teatre-Auditori acull, un any més, el Concert de Sant Jordi (23/abr/09)

L'Ateneu aprofitarà Sant Jordi per arribar a tota la ciutadania amb una triple parada (23/abr/09)

Homenatge a Mercè Rodoreda per celebrar la diada de Sant Jordi (23/abr/09)


  • Comparteix:

Sant Jordi esquiva la crisi i el volum de vendes de llibres i roses es manté en xifres similars a les de l'any passat. En una de les celebracions més multitudinàries dels darrers anys, la novel·la negra d'Stieg Larsson, 'El silenci' de Gaspar Hernández, 'Anatomía de un instante' de Javier Cercas i 'L'últim home que parlava català' del santcugatenc Carles Casajuana encapçalen les compres d'aquesta edició. Paradistes de llibres i roses reconeixen que el bon temps s'ha convertit aquest dijous en el seu aliat.

Les vendes de llibres s'han repartit més que altres anys, segons els llibreters de la ciutat, i no hi ha cap obra que hagi encapçalat la classificació de manera destacada. 'Els homes que no estimaven les dones' de Siteg Larsson, 'El silenci' de Gaspar Hernández i 'Anatomía de un instante' de Javier Cercas són alguns dels títols que més s'han comprat a la ciutat. Entre els autors santcugatencs, hi sobresurten 'L'últim home que parlava català' de Carles Casajuana, 'Set dones i un home sol' de Víctor Alexandre i 'La llibertat com a resposta' de l'alcalde Lluís Recoder.

Escoltem els responsables de les llibreries Mythos, Alexandria i Dracs respectivament.

Llibreters

No hem notat baixada de vendes, no hi ha crisi. / La gent que li agrada llegir no deixa de fer-ho per 20 euros. / Els més venuts són els de Stieg Larsson, el del Javier Cercas i 'L'últim home que parlava català'.



Els venedors de roses han venut tantes flors com anys anteriors. Aquests paradistes asseguren que el bon temps s'ha convertit en el principal aliat per mantenir el ritme de vendes.

Venedors roses

El temps ajuda molt i ara tenim molta gent. Estem venen més, Sant Jordi està molt arrelat. / El dia ha anat bé però a gent regateja més que l'any passat.



La ciutat ha sortit al carrer sobretot a partir de primera hora de la tarda, quan la plaça d'Octavià s'ha omplert de santcugatencs. Alguns d'ells han explicat a Cugat.cat què han fet per celebrar la Diada.

Ciutadans

Passejar, veure els llibres, comprar alguna rosa i veure l'ambient. / He comprat dues roses i m'han comprat llibres. / He comprat unes quantes roses i algun llibre.




L'alcalde, Lluís Recoder, tampoc no s'ha perdut la festa i ha valorat la quantitat de gent que ha sortit al carrer per gaudir de la celebració.

Lluís Recoder

La millor mostra de com es viu és la quantitat de gent que hi ha a la plaça d'Octavià. Hem tingut una primavera plujosa i la gent té ganes de sortir al carrer.





Les parades de llibres i roses han pintat el paisatge de la plaça d'Octavià des de primera hora del matí i fins a última hora de la nit.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.