Valldoreix celebra amb èxit la festivitat de Sant Jordi, tot i l'amenaça de pluja


  • Comparteix:

Centenars de persones gaudeixen un any més de la particular festivitat de Sant Jordi a Valldoreix. Tot i la pluja, les sardanes han omplert el diumenge matí a la plaça del Casal de Cultura, i la música i la poesia han estat les protagonistes de la tarda a la Nau de Cultura. Com a novetat d'enguany, destaca el recital de textos poètics en alemany i català.

La diada de Sant Jordi arriba a Valldoreix amb tres dies de retard per garantir la màxima participació possible. Enguany, centenars de persones s'han apropat a la Nau de Cultura per celebrar la festivitat amb música, dansa i poesia. La pluja ha obligat a cancel·lar les activitats del matí excepte el ball de sardanes. programat per al migdia.

L'associació Marxosos del Vallès ha donat el tret de sortida als actes de la tarda amb les singulars versions de les cançons populars catalanes. El rapsode Eduard Araujo ha agafat el relleu de la cita amb un recital de poesia sota el nom 'paraules, teatre i vida'.

Araujo explica la seva aportació a la celebració valldoreixenca.

Eduard Araujo

He relacionat paraules del teatre i de la vida. És un homenatge al teatre amb uns textos de grans autors com Shakespeare i Peter Burke.


Com a novetat, l'agrupació de lectura en català i alemany ha donat a conèixer els versos més populars de la poesia germànica, d'autors tan destacats com Wilhelm Busch i Franz Kafka.


Ho explica el conductor de l'agrupament, Sebastian Gergol.

Sebastian Gergol

La gent normalment no entèn l'alemany, per tant, hem pensat fer poemes en alemany i la seva traducció al català.


La festivitat ha conclòs amb uns monòlegs a càrrec del Grup de Teatre Espiral i la música de la Coral l'Harmonia de Valldoreix.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.