La Quinzena de l'Art implica museus, galeries i entitats per potenciar l'art des de Sant Cugat


  • Comparteix:

Edició anterior de la Nit de l'Art

Edició anterior de la Nit de l'Art

La Quinzena de l'Art arranca aquest divendres englobant la Nit dels Museus i les Galeries, la Nit de l'Art i la Festa del Llibre Gegant per mostrar l'oferta i les activitats culturals que es donen cita a Sant Cugat. Aquests 15 dies també serviran per inaugurar la primera galeria escultòrica a l'aire lliure, situada a l'eix Francesc Macià. La 3a Nit Artística Sant Cugat, on es donarà a conèixer el guanyador del 4t Premi de Pintura de Petit Format Opel Autocugat, també se suma a visites guiades a galeries i museus.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, considera que és 'una oportunitat molt interessant' organitzar a Sant Cugat la Quinzena de l'Art. Escura destaca l'esforç que ha calgut perquè galeries, artistes i consistori arribessin a un acord.

Xavier Escura

S'ha fet un gran esforç perquè totes les galeries i tots els artistes ens haguem posat d'acord per aglutinar les activitats per la Quinzena de l'Art.




La quinzena arrancarà aquest divendres amb la celebració del 23è aniversari de la Sala Rusiñol, que inaugurarà 'Immagini immaginate' de Raffaello Ossola a dos quarts de vuit de la tarda. Els responsable de la galeria, Ignasi Cabanas, explica que és la primera vegada que Ossola exposa a Catalunya.

Ignasi Cabanas

Com cada any preparem una exposició especial. Enguany hem portat Raffaello Ossola, que exposarà a l'Estat per primer cop.


Les galeries i museus s'obren als santcugatencs amb motiu de la Nit dels Museus i les Galeries, una iniciativa coordinada al nostre país per l'Associació Art Catalunya i que obre galeries i museus de tot Europa fins la mitjanit.

La Mostra d'Art al Carrer de Firart també s'integra en aquesta quinzena. Aquesta proposta arriba aquest any a la 15a edició. La responsable del col·lectiu Firart, Imma Pueyo, considera aquesta mostra el primer repte que va superar l'entitat.

Imma Pueyo

Va ser de les primeres iniciatives que ens va donar prestigi. Va ser tot un repte mostrar la feina d'artistes d'arreu.


La Quinzena de l'Art servirà, també, per inaugurar la primera galeria escultòrica a l'aire lliure, ubicada a l'Eix Francesc Macià.

La 19a Festa del llibre Gegant se celebrarà el penúltim diumenge del mes a la plaça de Barcelona a partir de les onze del matí.

La 3a Nit Artística Sant Cugat, el 28 de maig, serà el moment de donar a conèixer els premis del 4t Premi de Pintura de Petit Format Opel Autocugat en el marc del sopar d'art d'Autocugat.

La 9a Nit de l'Art posarà el punt i final a la quinzena el dissabte 30 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.