Comediants clou l'Any del Mil·lenari amb un espectacle de foc i llum


  • Comparteix:

Comediants posa demà a la nit el punt i final als actes de l'Any del Mil·lenari amb una versió inèdita del seu espectacle 'Dimonis'. Segons l'alcalde, les activitats de l'Any del Mil·lenari han contribuït a situar el Monestir en la retina de milions de catalans i han ajudat a cohesionar la ciutadania.

Comediants, per encàrrec de l'Ajuntament, ha innovat sobre el seu propi espectacle 'Dimonis', inspirat en els Carnavals de Venècia, i ha incorporat els grups i entitats de cultura tradicional de Sant Cugat com ara els bastoners, caparrots, geganters i trabucaires.

Es tracta d'un espectacle pirotècnic de carrer on una vuitantena llarga d'actors envaeixen el Monestir i els carrers de la ciutat inundant-ho tot de foc i de llum. Aquesta ambientació serveix per recrear l'ambient que es vivia a Sant Cugat fa mil anys durant la concessió de la butlla papal, i explicar el procés d'invasió morisca i la posterior reconquesta.

Segons el director de Comediants, Joan Font, es tracta d'un espectacle, eminentment emocional, que busca l'impacte, sobretot, visual:

Joan Font

Ens volem endinsar per dintre de la ciutat de Sant Cugat perquè l'espectacle és molt emotiu


L'alcalde s'ha mostrat satisfet de les fites aconseguides amb la celebració de l'Any del Mil·lenari. Segons Lluís Recoder aquesta commemoració ha permés promocionar el Monestir dins i fora de la ciutat:

Lluís Recoder

Posem una cloenda molt digna a un any d'activitats que han projectat el Monestir portes enfora i portes endins.


Un quart d'hora abans, l'Ajuntament ha convocat un acte en contra de la Guerra. Sota el nom de 'Sant Cugat per la pau', es vol mostrar el rebuig a l'inici dels atacs, decidit unilateralment, pels Estats Units.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.