Els santcugatencs andalusos reviuen les seves arrels a la festa de la Cruz de Mayo


Temes relacionats

El CPA celebra diumenge l'última Cruz de Mayo a l'actual seu (12/mai/06)


  • Comparteix:

Les tradicions del Rocío i el flamenc han omplert aquest diumenge el Centro Popular Andaluz de Sant Cugat. Al llarg del matí unes 300 persones han participat als actes, emmarcats a la festa de la Cruz de Mayo.

La missa ha obert la festa andulsa, acompanyada per les veus del 'coro rociero' i seguida per l'ofrena floral a la Verge al pati de l'entitat. Més tard, la Hermandad de Rubí ha presentat una col·lecció de vestits andalusos, dissenyats per Maruchi Romero, i el grup infantil Girasoles de Sant Cugat ha exhibit les seves dots flamenques.

El president del Centro Popular Andaluz, Antonio Rodríguez, celebra la bona assistència de públic.

Antonio Rodríguez

La festa ha estat totalment positiva i amb una assistència de públic grandiosa. La gent ha gaudit, el nivell dels artistes ha estat altíssim. Hem aconseguit que la gent tanqui entorn a l'entitat.


La majoria era públic familiar, sobretot santcugatencs amb arrels andaluses. Una de les assistents, Dolores Moya, explica que la festa d'aquest diumenge l'ajuda a recordar els seus orígens.

Dolores Moya

La missa m'ha emocionat molt, el sacerdot i els càntics m'han agradat, com també la desfilada de vestits. Ens agrada, sóc sevillana i ho duc a la sang.



Els assistents més joves s'han apropat a la festa de la Cruz de Mayo al final del matí, atrets per l'actuació del grup santcugatenc 'La papada de Rocío'.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.