Milers de persones segueixen l'espectacle de Comediants que va tancar l'Any del Mil·lenari


  • Comparteix:

El foc va ser el gran protagonista de la festa de tancament de l'Any el Mil·lenari

El foc va ser el gran protagonista de la festa de tancament de l'Any el Mil·lenari

Comediants van transformar el Monestir i els principals carrers de la ciutat en un món de foc i de màgia en l'acte de cloenda de l'Any del Mil·lenari. Milers de persones van seguir l'espectacle que es va anar desenvolupant per diferents indrets de la ciutat. Abans de l'inici de l'acte, es va llegir un manifest institucional escrit pel santcugatenc Vicenç Fisas per condemnar la guerra i fer de la cultura el millor antídot en contra de les guerres.

Els Comediants, acompanyats de diverses entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat, van reviure la història de la butlla i van convertir-la en una festa de foc, música i color.
Milers de santcugatencs van poder seguir aquest espectacle, que durant una estona va transformar la fesomia de diversos carrers i places de la ciutat.
L'acte, que va servir per clausurar l'Any del Mil·lenari, va convertir-se també en una manifestació contra la guerra de l'Iraq i contra totes les guerres. Així es va posar de manifest amb la lectura d'un text escrit pel director de la Càtedra UNESCO per la Pau i els Drets Humans de la UAB, el santcugatenc Vicenç Fisas.
Tot i que alguns membres de la Plataforma Aturem la Guerra van demanar, sense el consens de tots els seus integrants, que se suspengués l'acte, tant Comediants com els assistents a l'acte van reivindicar la importància de l'educació i la cultura per la construcció de la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.