Sant Cugat recuperarà la Fira de les Forques en el festival del Patrimoni Viu


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta el regidor de Cultura, Xavier Escura, i el director del Museu Sant Cugat, Lluís Campins

D'esquerra a dreta el regidor de Cultura, Xavier Escura, i el director del Museu Sant Cugat, Lluís Campins

El festival del Patrimoni Viu d'enguany commemorarà el darrer cap de setmana d'aquest mes la Fira de les Forques, coneguda també com a Fira de Maig. Sota el lema 'Sant Cugat, vinyes i blat', la Fira de Maig recuperarà les feines del camp mitjançant una trentena d'activitats. El Patrimoni Viu compta aquest any amb la participació de 16 entitats de la ciutat.

La Fira de Maig donarà el tret de sortida el darrer divendres d'aquest mes a les sis de la tarda amb una xerrada d'un dels membres del Grup d'Estudis Locals, Jordi Casas. El Patrimoni Viu comptarà també amb altres activitats com la demostració d'oficis tradicionals, una ballada de danses tradicionals catalanes a càrrec del Grup Mediterrània i tot un seguit de conferències sobre agricultura a Sant Cugat. La Fira de Maig s'allargarà fins el darrer diumenge d'aquest mes a la tarda i es clourà amb el Ball de Paga-li Joan.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, explica el caràcter històric i tradicional que ha tingut la Fira de Maig a la nostra ciutat.

Xavier Escura

Volem rememorar la Fira de Maig, al voltant de la qual girava la vida agrària del poble. Estava estretament vinculada amb feines del blat.


Amb la recuperació de la Fira de Maig, l'organització del Patrimoni Viu i les entitats col·laboradores volen rememorar el passat agrícola de la ciutat. Els col·laboradors del festival d'enguany són el Grup d'Estudis Locals, Andança-Esbart Sant Cugat, l'IES Joaquim Pla i Farreras, la Societat Coral La Lira, l'Associació de Veïns del Barri del Monestir, la Llar d'Avis de la Parròquia, els Bastoners de Sant Cugat, les Cooperatives de Consum, el Taller Triangle, l'Ateneu de Sant Cugat, el Grup Mediterrània i la Plataforma Cívica per la Defensa de Torrenegra i Rodalies.

En el marc del festival, el Museu de Sant Cugat inaugura dijous de la setmana vinent una exposició sobre el món rural de la ciutat amb material fotogràfic recollit pels fascicles de l'Abans Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.