L'ANC commemora el centenari de la Setmana Tràgica en la Setmana dels Arxius


  • Comparteix:

Infraestructura de l'Arxiu Nacional de Catalunya

Infraestructura de l'Arxiu Nacional de Catalunya

Una xerrada de la doctora Terasa Abelló a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), amb seu a Sant Cugat, ha servit per iniciar la celebració la Setmana dels Arxius, que té com a activitat principal una exposició sobre la Setmana Tràgica de 1909. La Setmana dels Arxius, que tindrà lloc del vuit al 14 de juny, també oferirà una jornada de portes obertes dissabte 13 de juny.

La Setmana Tràgica de 1909 és una revolta popular que va tenir lloc a Barcelona entre el juliol i agost d'aquell any per protestar contra el reclutament de joves catalans per lluitar a la Guerra del Marroc. L'ANC té un extens arxiu gràfic sobre els esdeveniments, que veuran la llum divendres de la setmana vinent, sota el títol 'Memòria gràfica d'una revolta. La Setmana Tràgica a Catalunya juliol, agost de 1909'.

A part de la xerrada inaugural de la doctora Teresa Abelló, dijous de la setmana que ve la doctora Dolors Marín Silvestre parlarà de 'Les altres Setmanes Tràgiques. Revolució més enllà de Barcelona'.

El director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, explica la importància que els santcugatencs visitin les imatges de la Setmana Tràgica.

Josep Maria Sans

Val la pena que es traslladi el coneixement de la societat perquè l'arxiu té documents sobre un d'aquests grans fets històrics de l'època moderna que a més es pot veure a través d'imatges.




La Setmana dels Arxius també proposa altres actes com un concert de la soprano Isabel Ricciardi di Gadesi i del pianista Joan Vila Jover, divendres de la setmana vinent a les vuit del vespre i de manera gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.