Troben restes arqueològiques de l'Edat de Bronze a Can Sant Joan


  • Comparteix:

Unes obres d'urbanització a Can Sant Joan han destapat troballes arqueològiques d'assentaments humans de l'Edat de Bronze i altres èpoques. En total, s'han trobat 76 estructures arqueològiques, com cavitats utilitzades com a magatzem i estris quotidians. Les restes, que encara s'estan analitzant, no impediran que continuï la urbanització de la zona.

El projecte d'urbanització del sector de Can Sant Joan, delimitat per l'AP-7, l'avinguda Europa i la línia de Renfe, ha posat al descobert restes arqueològiques que evidencien assentaments des de l'època prehistòrica fins els inicis de l'època moderna.

Arrago ha estat l'empresa encarregada dels treballs. El seu coordinador, Jordi Roig, destaca la importància de les troballes.

Jordi Roig

No són restes monumentals però aporten molta informació al coneixement històric.




En total s'han recuperat 76 estructures agrupades en set assentaments de diversos moments històrics. Entre ells, destaca un jaciment d'època altmedieval, entre els segles IX i X, ja que aquesta època presenta moltes zones fosques per arqueòlegs i historiadors.

El representant d'Incasòl, propietària dels terrenys, Joan Llort, explica que el Vallès sempre ha estat una zona important de comunicació i d'assentaments.

Joan Llort

La morfologia del país és complexa. Aquestes trobades evidencien quins són els punts de comunicació i assentament al llarg de la història.


El Museu de Sant Cugat espera poder ampliar el seu fons documental amb peces provinents d'aquests jaciments. Ara, aquestes peces es troben en fase d'anàlisi i estudi per extreure'n més informació sobre l'ocupació al llarg de la història de la plana del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.