Christie's i la Generalitat lluiten per les obres d'Agustí Centelles, que podria acollir Sant Cugat


Temes relacionats

L'Arxiu Nacional de Catalunya s'ofereix per conservar l'arxiu fotogràfic d'Agustí Centelles ( 2/ago/08)


  • Comparteix:

L'Arxiu Centelles inclou 12.000 negatius

L'Arxiu Centelles inclou 12.000 negatius

La casa de subhastes Christie's i la Generalitat s'estan disputant les obres d'Agustí Centelles. La família del fotoperiodista ha explicat que la casa de subhastes ja els ha fet una oferta, mentre que les negociacions amb el govern encara estan lluny d'arribar a un acord. La Generalitat pretén que les obres no surtin de Catalunya i les vol ubicar a l'Arxiu Nacional (ANC), situat a Sant Cugat.

La família d'Agustí Centelles té dues propostes sobre la taula. La casa de subhastes Christie's els ha fet una oferta per un contracte d'un any i assegura que ja té comprador. El govern, però, no vol que l'obra de Centelles abandoni Catalunya i està negociant amb la família per guardar les fotografies a l'ANC, situat a la nostra ciutat.

Un dels fills del fotoperiodista, l'Octavi Centelles, explica que les negociacions amb la Generalitat encara estan 'molt lluny' d'arribar a un acord.

Octavi Centelles

Estem negociant amb la Generalitat perquè les obres s'ubiquin a Sant Cugat. Les negociacions, però, no estan ben enfilades.


Entre les obres de Centelles en poder de la família, s'hi inclou la col·lecció més completa de la Guerra Civil des del bàndol republicà a Barcelona i la posterior retirada en camps de refugiats francesos.

El fill de Centelles dóna importància a la quantitat econòmica que rebin, però assegura que també valoren la difusió que pugui tenir l'obra del seu pare.

Octavi Centelles

La xifra és important, però també valorem l'exposició i difusió que puguin tenir les obres del nostre pare.


L'obra total d'Agustí Centelles ja s'eleva a 12.000 negatius i la família del fotoperiodista està en negociacions amb un ciutadà mexicà per recuperar una maleta amb fotografies del seu pare.

Enguany se celebra el centenari del naixement de Centelles i l'Hôtel Sully de París homenatja el fotoperiodista amb una exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.