El Museu de la ciutat obrirà les seves portes el 22 d'abril


  • Comparteix:

El Museu de la ciutat s'inaugurarà el 22 d'abril al claustre del Monestir. La primera fase recull una exposició permanent que explica l'evolució arquitectònica del monument al llarg de la història i mostra com era la vida conventual de la comunitat benedictina.

L'objectiu del museu és promoure la recerca, la conservació i difusió del patrimoni històric, artístic i cultural de Sant Cugat des d'una perspectiva àmplia. Per això, el Museu englobarà en un únic projecte els elements patrimonials més importants de la ciutat, com el Celler Cooperatiu, la vila romànica de Can Cabassa o la Casa Aymat.

Després de Setmana Santa, tots els santcugatencs podran veure la primera part de l'exposició permanent que es centrarà en dos àmbits: la construcció d'un monestir romànic i la vida monàstica de finals del segle 12. L'alcalde, Lluís Recoder, explica quins seran els principals atractius de la primera fase del museu.

Lluís Recoder

S'explicarà tota l'evolució de l'època romànica del Monestir i desprès hi haurà un audiovisual que ens explicarà la vida al Monestir a finals del segle XII


Tot això es podrà seguir d'una forma interactiva, a través d'elements figuratius i d'un audiovisual que ens acostarà la vida quotidiana dels monjos benedictins, a través del relat de l'autor del Costumari de Sant Cugat. Segons Lluís Recoder, el Museu contribuirà a recuperar el patrimoni de la ciutat i consolidar Sant Cugat com una destinació de turisme cultural de primer ordre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.