El documental 'Ich Bin Enric Marco' es presenta al Festival de Locarno


Temes relacionats

Enric Marco vol tornar a l'Amical Mauthausen i prepara un llibre autobiogràfic (12/mai/06)

Enric Marco retorna la Creu de Sant Jordi a la Generalitat (12/mai/05)

Enric Marco deixa la presidència d'Amical Mauthausen després de reconèixer que mai va ser deportat al camp de Folseenbürg (11/mai/05)


  • Comparteix:

Enric Marco / foto: neska.blogia.com

Enric Marco / foto: neska.blogia.com

El documental 'Ich Bin Enric Marco', interpretat pel santcugatenc Enric Marco, es presenta aquests dies al Festival de Cinema de Locarno. El film mostra com l'ex president de l'associació Amical Mauthausen comença un viatge desmitificador cap el seu passat. El documental, que es presenta ara, el van gravar dos anys després que Marco reconegués que mai no havia estat intern al camp de concentració de Floseenbürg.

Durant el documental, Marco fa el mateix trajecte que va fer en tren l'any 1941 a dalt d'un comboi de treballadors enviats per Franco a Hitler, en plena Guerra Mundial. Durant els 100 minuts de film, els directors mostren el viatge de Marco que el va portar a la presó de Kiel, on va passar un any acusat d'activitats de propaganda comunista, abans de ser absolt per poder tornar a l'Estat espanyol.

Durant el film, Marco es creua en varis punts amb el viatge imaginari que tantes vegades va explicar fins que finalment arriba al camp de concentració de Flossenbürg que realment mai va trepitjar.

Els directors del documental, Santiago Fillol i Lucas Vermal, expliquen que el seu projecte sorgeix d'una 'fascinació per la història d'un impostor que va saber donar vida als relats de l'horror nazi i a la memòria del combat antifeixista, en general'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.